HOME

PROJECTS

SERVICES

ABOUT

CONTACT

Aerial view of the terraced house in Berkhamsted Photograph of the rear elevation of the house
Existing ground floor plan of Berkhamsted house Section through the existing house in Berkhamsted
Plan of proposed rear extension Section through proposed rear extension and attic conversion in Berkhamsted
Plan of proposed attic conversion in Berkhamsted Visualisation of rear extension in Berkhamsted - Plan A Architects
Photograph of the rear extension with modern rooflight Photograph of modern extension in Berkhamsted with bi-fold doors

BERKHAMSTED

Visualisation of the rear extension

 

Location: Berkhamsted, Hertfordshire
Client: Mr & Mrs Whitaker
Value: Confidential

Planning permission has been granted (May 2014) for both a rear extension and attic conversion to this property within the Berkhamsted Conservation Area.

The converted attic will become the master bedroom and will have a dormer window overlooking the rear garden. Alterations to the first floor will allow for the construction of a new staircase to the attic whilst retaining three bedrooms on this floor.

The new rear extension will be utilised as the kitchen and will have bi-folding doors leading out to the rear garden. The extension is to be constructed in brickwork to match the existing brickwork and will have a pitched roof clad in traditional slate tiles.

Previous