HOME

PROJECTS

SERVICES

ABOUT

CONTACT

Aerial view of Kentish Town Front elevation of existing property
Existing Floor Plans of House at Kentish Town Proposed Floor Plans
Rear extension of Kentish Town House Interior of Kentish Town extension showing sliding glass door
 

KENTISH TOWN FLAT CONVERSION

External View

 

Location: Kentish Town, London NW5
London Borough: Camden
Client: Private
Value: confidential
Area: 100m2

A separate basement flat and (upper) ground floor flat have been combined and extended to create one family apartment with two double bedrooms and an office. The new rear extension is formed by structural glazing with a large sliding door providing access out to a new stone terrace in the rear garden. The glass extension provides a large open plan living space consisting of a new kitchen, a dining area and reading space.

The new study is accessed off the landing of a new timber staircase and has a large frameless double-glazed corner window with views out over the garden. The two bedrooms are located upstairs, at upper ground floor level. The master bedroom is located to the rear and enjoys french doors out onto a new balcony with a glass balustrade. An opaque laminated glass panel in the floor of the master bedroom allows more light into the living space below whilst maintaining privacy.

The acoustic separation between the apartment and the neighbouring flat above will be upgraded to meet current building regulations. All the existing sash windows will be refurbished and double-glazing installed, to improve both their thermal and acoustic performance.

All the domestic services of the property are to be upgraded, including the full rewiring of the electrics. The basement storage below the building's entrance stair is to be tanked and used to house a new combination boiler and all the other plant necessary to service a modern apartment.

Stone steps across the full width of the garden will negotiate the change in level between the new terrace and the garden. The garden walls will be extended with louvered timber panels to provide privacy. The garden will be landscaped following the completion of the works.

Previous